(om)schakelen

Schakelen

VastgoedSchakel verbindt net afgestudeerd jong talent met ervaren talent (coaches) en vastgoedgerelateerde organisaties. Vacatures die moeilijk zijn te vervullen kunnen ingevuld worden door jonge talenten die met behulp van coaching sneller productief zijn. Deze jonge talenten blijven daarmee behouden voor de regio en het inwerken vergt minder tijd voor de interne organisatie.

De voordelen van schakelen

 • Verjongen van het personeelsbestand
 • (Jong) talent in de regio houden
 • Benutten en behouden van kennis ervaren talent
 • Talent is snel productief
 • Waardevolle besteding van pensioentijd

Wil je meedoen?

omschakelen

VastgoedSchakel is een concept dat jong talent omschakelt van een commerciële baan in de vastgoedsector naar een baan in de (semi)publieke sector zoals een woningcorporatie, zorgaanbieder, gemeente of provincie.

We koppelen jong talent aan een ervaren talent (coach) met ervaring in de betreffende branche en bemiddelen het jonge talent voor een bepaalde periode samen met een ervaren talent bij een nieuwe werkgever. 

De voordelen van omschakelen

 • Vermindering van werkloosheidsuitkeringen:
  Door werknemers te helpen bij het (sneller) vinden van een nieuwe baan, zullen de werknemers minder lang een werkloosheidsuitkering ontvangen. Dit kan ook leiden tot een vermindering van de kosten voor werkloosheidsuitkeringen voor het bedrijf.
 • Verbetering van het imago van het bedrijf:
  Door werknemers te helpen bij het vinden van een nieuwe baan, kan de werkgever laten zien dat het bedrijf zich bekommert om het welzijn van zijn werknemers en dat het een goede werkgever is. Dit kan het imago van het bedrijf aanzienlijk verbeteren.
 • Betrokken werkgeverschap:
  Door werknemers te helpen bij het vinden van een nieuwe baan, kan de werkgever ervoor zorgen dat werknemers tevreden zijn met hun werkgever. Dit bevordert rust en stabiliteit in de organisatie. Dit kan leiden tot een vermindering van ziekteverzuim en een verbetering van de productiviteit van werknemers.
 • Behoud van talent in de regio:
  Door werknemers te helpen bij het vinden van een nieuwe baan bij een organisatie in de regio, kan de werkgever ervoor zorgen dat het talent van de werknemers in de regio behouden blijft en dat hun expertise en kennis niet verloren gaat.

Wil je meedoen?

Veelgestelde vragen​

Bij schakelen ondersteunen we jong talent met weinig of geen werkervaring naar een baan in de vastgoedsector door ze samen met een ervaren talent (coach) in te zetten bij een werkgever. Dit kan zowel in de commerciële sector als de (semi)publieke sector plaatsvinden.

Bij omschakelen ondersteunen we jong talent dat bij de huidige werkgever in de vastgoedsector weg moet of wil door ze samen met een ervaren talent (coach) in te zetten bij een werkgever in de (semi)publieke sector. Denk daarbij aan een woningcorporatie, zorgaanbieder, gemeente of provincie.

VastgoedSchakel ervaart een groot tekort aan capaciteit bij de overheid en semioverheid zeker ook ten aanzien van vastgoedgerelateerde functies. Met de juiste coaching kan jong talent met ervaring in de commerciële sector worden ingezet bij bijvoorbeeld een woningcorporatie, provincie, gemeente of zorgaanbieder. Dit kan onder andere het imago van uw bedrijf te goede komen, en werkloosheidsuitkeringen besparen.

Veel functies binnen de vastgoedsector (zowel in de commerciële sector als de (semi)publieke sector) zijn moeilijk vervulbaar. Jong talent dat hiervoor beschikbaar is mist vaak de relevante kennis en ervaring. Door jong talent te koppelen aan een ervaren talent (coach) buiten uw organisatie zal het jonge talent sneller productief zijn zonder dat het uw organisatie veel inwerkcapaciteit kost. Daarnaast is de kans groot dat het veel goedkoper is omdat het loon van een jong talent veel lager ligt en u de kosten voor werving en selectie bespaart.