Werkwijze

Zowel bedrijven in de vastgoedsector (opdrachtgevers) als jonge en ervaren talenten kunnen zich voor bemiddeling melden bij VastgoedSchakel: 

  1. de opdrachtgever; bedrijven en organisaties omdat zij een vacature willen vervullen
  2. de jonge talenten omdat zij de kansen op de arbeidsmarkt willen vergoten
  3. de ervaren talenten omdat zij ervaring kennis en kunde willen inzetten om jonge talenten te ondersteunen

Hieronder beschrijven we per categorie de werkwijze van VastgoedSchakel.

Je bent een opdrachtgever 

Jouw bedrijf of organisatie in de vastgoedsector heeft een vacature die lastig is in te vullen of die je graag zou willen vervullen met jong talent. Dan kun je contact opnemen met VastgoedSchakel. VastgoedSchakel beschikt over een database met zowel jonge als ervaren talenten (vastgoedcoaches) en stelt het bedrijf een of meerdere jonge en ervaren talenten voor. Als opdrachtgever voer je sollicitatiegesprekken met zowel de jonge als ervaren talenten, maakt daaruit een keuze en zet het duo in op de nieuwe functie.

Hieronder geven we de stappen schematisch weer:

 

Kosten

Iedere maand dat er gebruik wordt gemaakt van een ervaren talent/coach via VastgoedSchakel wordt € 1.500,- door Vastgoedschakel bij de opdrachtgever in rekening gebracht. Hiermee bekostigt VastgoedSchakel de inzet van het ervaren talent/coach, bemiddeling- en overige kosten. Aangezien geen kosten zijn voor werving en selectie en het salaris van een jong talent over het algemeen veel lager ligt dan het salaris van een ervaren talent, is een bedrijf bij de inzet van VastgoedSchakel financieel voordeliger uit dan wanneer er een medewerker met veel ervaring was geworven.

Jij bent jong talent

Jij kan de kansen op de arbeidsmarkt vergroten door bij een sollicitatie de beoogde werkgever de mogelijkheid te bieden je te selecteren inclusief coaching door een ervaren talent. Uiteraard kun je, als je al geselecteerd bent voor een functie of zelfs al werkzaam bent maar behoefte hebt aan coaching, ook een beroep doen op VastgoedSchakel. VastgoedSchakel zorgt voor een match met een ervaren talent waarmee je kan worden ondersteund in de nieuwe functie waardoor je sneller productief bent. Tenslotte kun je je ook bij ons inschrijven als je op zoekt bent naar een baan ik de vastgoedbranche.

Hieronder geven we de stappen schematisch weer: 

Kosten

Er zijn geen kosten voor jou voor de ondersteuning door het ervaren talent via VastgoedSchakel. Deze kosten worden vergoed door het bedrijf dat jou aanstelt aangezien het bedrijf ook het voordeel heeft van de lagere loonkosten (in vergelijking met een ervaren talent) en de besparing van kosten voor werving en selectie.

U bent ervaren talent

Als ervaren talent kunt je je aanmelden bij VastgoedSchakel waarna je in de database zult worden opgenomen. Op het moment dat een bedrijf zich meldt met een vacature binnen jouw specialisme zal jouw CV,  na afstemming, door VastgoedSchakel worden voorgedragen aan het bedrijf samen met de CV’s van jonge talenten. Het bedrijf selecteert een jong en ervaren talent waarna de beide talenten kennis maken om na te gaan of er een ‘klik’ is. Indien er sprake is van een ‘klik’ worde jullie als ‘duo’ ingezet bij het bedrijf voor de afgesproken periode.

Hieronder hebben we het proces schematisch weergegeven:

 

Opbrengsten

Als ervaren talent ontvang je € 750,- per maand als vergoeding voor de coaching activiteiten. Naar alle waarschijnlijkheid zal jouw coaching in het begin van het traject meer tijdsinspanning vragen en in de loop van het traject afnemen. De kosten worden in rekening gebracht bij het bedrijf dat VastgoedSchakel inschakelt.

Veelgestelde vragen

Natuurlijk kan dat. Ook dan kan coaching door een ervaren talent zeer nuttig zijn, dus voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Jazeker, eigenlijk werkt het net zo als bij het aannemen van ander personeel, waaronder dus de proeftijd. Het jonge talent is in dienst van jouw organisatie en werkt daar dus onder die voorwaarden. Het ervaren talent wordt ingezet door VastgoedSchakel.

Onze ervaring is dat het veelal gaat om talenten die ouder zijn dan 45 jaar, echter is de hoeveelheid relevante ervaring en deskundigheid het belangrijkste criterium om door VastgoedSchakel te worden ingezet. Uiteraard behoren gepensioneerden ook tot deze doelgroep.  Daarnaast moet er een klik zijn tussen jong talent, ervaren talent en de opdrachtgever, daar gaan we voor!

Klik hier voor alle veelgestelde vragen.