Wij zijn de schakel tussen ervaren en jong talent

Veelgestelde vragen

Algemeen

Sinds wanneer bestaan jullie?

We zijn net opgericht en bezig met een eerste pilot. Als je meedoet met VastgoedSchakel ben je dus een van onze pioniers!

Kan ik mij bij jullie inschrijven?

Je kan je aanmelden via de website. Klik op de aanmeldknop bovenin.

Hoe werkt inschrijven?

Je kunt je middels de aanmeldknop inschrijven, we nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Hoe kan ik meedoen?

Je kunt je aanmelden via de website en dan gaan we met jou in gesprek over wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Moet ik betalen om lid te worden?

Nee, je hoeft niks te betalen om je aan te melden.

Zijn er kosten aan verbonden om mee te doen?

Dat is heel simpel: nee. We geloven erin dat iedereen er baat bij heeft als jong talent in de regio wordt vastgehouden en dat hebben we vertaald naar een formule die werkt.

Elke werkgever betaalt alleen een vast bedrag per maand voor het ervaren talent (coach). Van entreegeld of andere kosten is geen sprake.

Hoe worden een jong en ervaren talent (coach) geschakeld?

Via de werkgever wordt gekeken welke jong talent het beste past bij de opdracht, daar wordt dan ook de geschikte coach bij gezocht. Het is belangrijk dat de coach de bedrijfscultuur en bedrijfssystemen van de werkgever goed ‘snapt’. Daarom is de werkgever hierin leidend. VastgoedSchakel maakt, samen met de werkgever, de eerste selectie voor de coach en het jonge talent. Vervolgens vindt een gesprek plaats bij de werkgever om te bepalen of er een match is.

Voor welk opleidingsniveau zet VastgoedSchakel zich in?

We kunnen vacatures invullen vanaf MBO4-niveau.

Jong talent

Waar komen mijn gegevens allemaal terecht?

Jouw gegevens zijn alleen bij ons bekend. Alleen wanneer je toestemming geeft om jouw gegevens bekend te maken bij de werkgever en het ervaren talent (coach), zullen we dat doen.

Kan ik gecoacht worden als ik wil switchen van baan?

Natuurlijk kan dat. Dat is gewoon maatwerk. Dus voel je vrij om contact te zoeken met ons.

Werkgever

Voor wat voor soort opdrachten kan ik bij jullie terecht?

Alle opdrachten in de breedste zin binnen het vastgoed zijn welkom. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een junior RO-jurist die bestemmingsplan-technische werkzaamheden oppakt, een beleidsondersteuner op het woonbeleid, een assistent-makelaar die in het vak gaat groeien, een werkvoorbereider in de aannemerij, een junior projectontwikkelaar, adviseur grondzaken of een woonconsulent. We kunnen opdrachten invullen vanaf MBO 4 niveau. Het is ook mogelijk om een concrete opdracht neer te leggen, denk aan het voeren van een klant- of acquisitie gesprek of het opzetten van een grondexploitatie.

Kan ik sparren over een potentiele opdracht?

Bel ons gerust. Samen bespreken we het personeelstekort binnen jouw bedrijf. We zien vaak dat door capaciteitsproblemen het niet altijd even duidelijk is waar nu precies de behoefte ligt. VastgoedSchakel denkt mee en biedt oplossingen voor zowel het inzetten van een jong talent, als ook het coachen van een talent die een andere functie gaat bekleden binnen de organisatie. Samen lossen we het op! VastgoedSchakel zet er een ervaren talent naast. Hier heeft de organisatie geen omkijken naar.

Is het mogelijk om een proefperiode in een opdracht in te bouwen?

Eigenlijk is het net zo als bij het aannemen van ander personeel. Volg daarin de eigen voorwaarden. De young professional is in dienst van de organisatie die de opdracht geeft.

Ervaren talent (coach)

Wat zijn de inkomsten voor de coach bij VastgoedSchakel?

De coach ontvangt een maandelijkse vergoeding van € 750,- exclusief BTW per opdracht. Wanneer je geen eigen bedrijf hebt, kun je deze inkomsten opgeven bij de belastingdienst als overige inkomsten.

Hoe gaat de betaling van de vergoeding?

De ervaren talenten sturen ons een factuur. Wij factureren aan de werkgever.

Geldt er een minimumleeftijd voor een ervaren talent?

Over het algemeen kunnen we stellen dat het gaat om talenten ouder dan circa 45 jaar, echter is de daadwerkelijke ervaring het belangrijkste criterium om mee te doen. Uiteraard is er ook alle ruimte voor gepensioneerden die met hun bak ervaring de jongeren door de eerste maanden heen helpen. Tenslotte moet er een klik zijn tussen jong en ervaren talent, daar gaan we voor!

Kan ik in contact komen met andere ervaren talenten?

Dat kan zeker. We organiseren regelmatig bijeenkomsten voor coaches. Hier kun je kennis maken en ervaring uitwisselen met andere professionals. Soms worden ook werkgevers en jonge talenten hiervoor uitgenodigd. Een plek voor kennisuitwisseling en netwerken.

(om)schakelen

Wat is het verschil tussen schakelen en omschakelen?

Bij schakelen ondersteunen we jong talent met weinig of geen werkervaring naar een baan in de vastgoedsector door ze samen met een ervaren talent (coach) in te zetten bij een werkgever. Dit kan zowel in de commerciële sector als de (semi)publieke sector plaatsvinden.

Bij omschakelen ondersteunen we jong talent dat bij de huidige werkgever in de vastgoedsector weg moet of wil door ze samen met een ervaren talent (coach) in te zetten bij een werkgever in de (semi)publieke sector. Denk daarbij aan een woningcorporatie, zorgaanbieder, gemeente of provincie.

Waarom zou ik als werkgever omschakelen via VastgoedSchakel?

VastgoedSchakel ervaart een groot tekort aan capaciteit bij de overheid en semioverheid zeker ook ten aanzien van vastgoed gerelateerde functies. Met de juiste coaching kan jong talent met ervaring in de commerciële sector worden ingezet bij bijvoorbeeld een woningcorporatie, provincie, gemeente of zorgaanbieder. Dit kan onder andere het imago van uw bedrijf te goede komen, en werkloosheidsuitkering besparen.

Waarom zou ik als werkgever schakelen via VastgoedSchakel?

Veel functies binnen de vastgoedsector (zowel in de commerciële sector als de (semi)publieke sector) zijn moeilijk vervulbaar. Jong talent dat hiervoor beschikbaar is mist vaak de relevante kennis en ervaring. Door jong talent te koppelen aan een ervaren talent (coach) buiten uw organisatie zal het jonge talent sneller productief zijn zonder dat het uw organisatie veel inwerkcapaciteit kost. Daarnaast is de kans groot dat het veel goedkoper is omdat het loon van een jong talent veel lager ligt en u de kosten voor werving en selectie bespaart.

Alle veelgestelde vragen VastgoedSchakel